1
Frytki Belgijskie
Frytki belgijskie ze specjalnej odmiany ziemniaka,
smazone na tłuszczu wołowym,
podawane
z oryginalnymi sosami własnej produkcji.

2
Pierogi
W pierogarni „Ciasto i Farsz” tworzymy miejsce pełne dobrego smaku, o który dbają nasi wyszkoleni kucharze. Nasze pierogi powstają według oryginalnych, autorskich przepisów. Dla każdego zestawu przygotowujemy odpowiednią okrasę, doskonale komponującą się z danym smakiem.

Na sztuki (minimalne zamówienie 8szt)
-
Ruskie 1,50 zł
-
Mięsne 1,50 zł
-
Lubelskie 1,50 zł
-
Kaczka 2,30 zł
-
Szarpana wołowina 2,50 zł
-
Zielone z pesto z rukoli i słonecznikiem 1,70 zł
-
Kapusta 1,60 zł
-
Marchewkowy hummus 1,60 zł
-
Okrasy do pierogów 1,00 zł
Cebula smażona, skwarki, Pesto z rukoli ze słonecznikiem, chrupiaca panierka
-
Opakowanie 1,00 zł
-
Kompot 3,00 ZŁ
-
Barszcz 4,00 ZŁ
3
Makarony
W wyniku doświadczeń, ale i intuicji w głowach trzech studentów zrodziła się idea na stworzenie małej gastronomii w okolicach miasteczka studenckiego. Wspólnymi siłami opracowali koncepcję marki, produktu i funkcjonowania Makaruna. Pierwszy punkt otwarty został w maju 2012 roku w specjalnej przyczepie gastronomicznej przy ul. Kawiory, gdzie cieszył się ogromnym powodzeniem szczególnie wśród studentów.
Marka Makarun została nagrodzona w prestiżowym konkursie Food Business Awards 2016. Sieć spaghetterii zajęła I miejsce w kategorii “Fast-food” oraz otrzymała wyróżnienie w kategorii „Efektywny rozwój marki”.

dANIA GŁÓWNE
4
Kawa
Etno Cafe to kawiarnia, której sercem jest palarnia kawy.
To powrót do korzeni, do dbałości o produkt od początku do końca procesu. To znaczy? Wybieramy plantację, sprowadzamy zielone ziarno i wypalamy je w naszej palarni. Jeśli spytasz Roastera, dopowie, że to… rzemieślniczy proces palenia, mistrzowskie czary mary, by wydobyć z ziarna pierwotny potencjał. Zakochani w kawie, z pełnym młynkiem świeżo palonego ziarna czekamy na Ciebie w naszych kawiarniach we Wrocławiu, by podać Ci pierwszą kawę, kawę do śniadania, tę do sałatki na lunch, do świetnego ciacha i tę wieczorną, aby jeszcze wycisnąć z dnia ostatnią kroplę.

5
Churros
pączek hiszpaŃski
Churros – pączek hiszpański,
hit który juz na stałe zadomowił sie
w Polsce i ma coraz większą
rzeszę smakoszy.
6
lody
Krasnolód lody rzemieślnicze to bezkompromisowo wysoka jakość. Lody wytwarzane są w małych partiach, a smaki często dyktuje sezonowa dostępność produktów. Działają obok nurtu z metra ciętych „lodów naturalnych”, choć tak naprawdę określenie „naturalny” pasuje do nich znacznie bardziej. Przede wszystkim dlatego, że ich produkcja opiera się
o składniki, które sami wyszukują i ściągają tutaj z całego świata

7
Kiełbasa z grilla


8
piwo rzemieślnicze
W 2009 roku dwóch kolegów zaczyna przygodę z domowym piwowarstwem. Po ponad 3 latach intensywnych eksperymentów, setkach godzin spędzonych na poszukiwaniu literatury i informacji w sieci oraz tysiącach uwarzonych piw, decydują się postawić wszystko na jedną kartę. Rzucają studia, pracę, inwestują wszystkie środki, zaciągają kredyt i spełniają swoje marzenie o przełożeniu swojej pasji, na sposób na życie. Tak powstał Doctor Brew. Z połączenia pasji i przyjaźni.
