loader image

1

Frytki Belgijskie

Frytki belgijskie ze specjalnej odmiany ziemniaka,
smazone na tłuszczu wołowym,
podawane
z oryginalnymi sosami własnej produkcji.

3

Makarony

W wyniku doświadczeń, ale i intuicji w głowach trzech studentów zrodziła się idea na stworzenie małej gastronomii w okolicach miasteczka studenckiego. Wspólnymi siłami opracowali koncepcję marki, produktu i funkcjonowania Makaruna. Pierwszy punkt otwarty został w maju 2012 roku w specjalnej przyczepie gastronomicznej przy ul. Kawiory, gdzie cieszył się ogromnym powodzeniem szczególnie wśród studentów.

Marka Makarun została nagrodzona w prestiżowym konkursie Food Business Awards 2016. Sieć spaghetterii zajęła I miejsce w kategorii “Fast-food” oraz otrzymała wyróżnienie w kategorii „Efektywny rozwój marki”.

dANIA GŁÓWNE

4

Kawa

Etno Cafe to kawiarnia, której sercem jest palarnia kawy.
To powrót do korzeni, do dbałości o produkt od początku do końca procesu. To znaczy? Wybieramy plantację, sprowadzamy zielone ziarno i wypalamy je w naszej palarni. Jeśli spytasz Roastera, dopowie, że to… rzemieślniczy proces palenia, mistrzowskie czary mary, by wydobyć z ziarna pierwotny potencjał. Zakochani w kawie, z pełnym młynkiem świeżo palonego ziarna czekamy na Ciebie w naszych kawiarniach we Wrocławiu, by podać Ci pierwszą kawę, kawę do śniadania, tę do sałatki na lunch, do świetnego ciacha i tę wieczorną, aby jeszcze wycisnąć z dnia ostatnią kroplę.

5

Churros

pączek hiszpaŃski

Churros – pączek hiszpański,
hit który juz na stałe zadomowił sie
w Polsce i ma coraz większą
rzeszę smakoszy.

6

lody

Krasnolód lody rzemieślnicze to bezkompromisowo wysoka jakość. Lody wytwarzane są w małych partiach, a smaki często dyktuje sezonowa dostępność produktów. Działają obok nurtu z metra ciętych „lodów naturalnych”, choć tak naprawdę określenie „naturalny” pasuje do nich znacznie bardziej. Przede wszystkim dlatego, że ich produkcja opiera się
składniki, które sami wyszukują i ściągają tutaj z całego świata

7

Kiełbasa z grilla

Kiełbasa Borowicza Wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona w osłonce jadalnej Składniki : mięso wieprzowe 98%, pozostałe 2%: pieprz, czosnek, kolendra, sól

8

piwo rzemieślnicze

W 2009 roku dwóch kolegów zaczyna przygodę z domowym piwowarstwem. Po ponad 3 latach intensywnych eksperymentów, setkach godzin spędzonych na poszukiwaniu literatury i informacji w sieci oraz tysiącach uwarzonych piw, decydują się postawić wszystko na jedną kartę. Rzucają studia, pracę, inwestują wszystkie środki, zaciągają kredyt i spełniają swoje marzenie o przełożeniu swojej pasji, na sposób na życie. Tak powstał Doctor Brew. Z połączenia pasji i przyjaźni.

Close Menu